Problemen Met Slecht Slapen? 3 Simpele Maar Krachtige Tips!

Drie tips tegen slecht slapen

Veel mensen hebben aan het einde van hun drukke dag moeite om in slaap te vallen. Als je kijkt naar de agenda van de gemiddelde persoon, en de hoeveelheid stress die daarbij komt kijken, vind ik dat ook niet gek.

slecht-slapen

1. Laat het slecht slapen los!

Om slecht slapen op te lossen en om op een snelle, relaxde manier in slaap te vallen moet je ten eerste niets meer aan je hoofd hebben. Dat doe je door simpelweg voordat je naar bed gaat, even één minuutje hardop tegen jezelf zegt wat je nog allemaal moet doen en onthouden voor de volgende dag. Als het echt veel is kan je ’t het beste even opschrijven.

2. Zet je virtuele wereld op tijd uit!

Als tweede zet je de televisie en computer op tijd uit. Minstens een half uur voordat je gaat slapen. Hierdoor vraag je geen vermoeiende taken meer van je brein, kan hij zich ontspannen, en dat is wat je nodig hebt om snel en ontspannen in slaap te vallen.

3. Verduister je kamer!

Tot slot maar zeker niet onbelangrijk is dat je kamer volledig donker moet zijn. En dan bedoel ik echt volledig, dus ook geen led lampje van je wekker, licht van buitenaf, o.i.d. Het beste kan je een half uur voordat je gaat slapen de lichten in je omgeving dimmen of gedeeltelijk uit zetten. Volledige duisternis in je slaapkamer is belangrijk omdat ons systeem licht herkent als overdag, en dus actief zal worden. Bij duisternis uiteraard het tegenovergestelde.

Als je deze drie tips tegen slecht slapen juist toepast, zul je significant veel betere en kwalitatieve slaap krijgen!

Heb je nog andere tips? Vermeld ze in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *