Voorbeeld & oefening voor ons onbewuste brein

Een leuke voorbeeld voor het onbewuste brein

onbewuste-brein-voorbeeldEen leuke voorbeeld van het onbewuste brein is dat als je bijvoorbeeld een ongelofelijke zielige film kijkt, wat ik je overigens niet aanraad. Krijg je dan vaak bij erg zielige momenten tranen in je ogen? Zo ja, hoe komt dat? Je weet toch dat het maar een film is? Je bewuste brein weet dat het een film is, en dus fictie is. Hij begrijpt alle logische processen die je te verwerken krijgt. Echter bestuurt je onbewuste brein alle emotionele processen. Hij ziet dus niet het verschil tussen realiteit of fictie, hij reageert alleen op emotie. De tranen die je in je ogen krijgt zijn dan ook puur het gevolg van een onbewuste invloed op je onbewuste emotionele brein!

 

Een leuke oefening voor het onbewuste brein

Caribisch strand Een andere goede manier om het onderbewustzijn te begrijpen is om deze leuke, eenvoudige oefening voor het onbewuste brein uit te proberen. Wat we allemaal wel eens meemaken zijn ijskoude dagen of omstandigheden. Probeer eens terwijl je het écht koud hebt, je ogen te sluiten en eens een prachtig Caribisch strand te visualiseren. Visualiseer jezelf aan het strand, in de bakkende hete zon, palmbomen om je heen, met een prachtig lichtblauwe hemel boven je. Op dat moment krijg je meteen een ongelofelijk warm gevoel te binnen schieten. Als je het goed doet voel je echt daadwerkelijk warmte stromen over je hele lichaam, van top tot teen!

Je kan het natuurlijk ook omgekeerd doen en in de zomer een ijskoud plaatje in je hoofd te visualiseren. Denken aan Rusland of bijvoorbeeld een ijskoude slager vriezer werkt altijd goed. Zoals ik dus net al schreef zie je hier ook weer dat je onbewuste brein geen verschil ziet tussen de realiteit en fictie! Waar emoties zijn komt je onbewuste brein van toepassing, of het nou echt is of nep.

Laat jouw ervaringen nu hieronder weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.