Zelfvertrouwen Krijgen? Ontdek waarom het zo belangrijk is


zelfvertrouwen-krijgen
Een goed portie zelfvertrouwen krijgen is ongelofelijk belangrijk om jouw doelen te behalen. Zelfvertrouwen is zelfs zo belangrijk, dat zonder, je het moeilijk gaat krijgen in de samenleving, en dus ook  met de doelen te behalen die jij wilt.

Dat komt omdat je jouw eigen zelfbeeld, jouw zelfvertrouwen, altijd gedeeltelijk uitstraalt. Het kan je lichaamstaal zijn wat bijvoorbeeld de manier is waarop je zit.

Ook kan het de manier zijn waarop je op bepaalde opmerkingen reageert. Kortom er zijn erg veel punten over ons zelfvertrouwen die we (vaak onbedoeld) onbewust bloot leggen aan de buitenwereld.

Bij de een is het makkelijker te zien dan bij de ander maar we stellen ons zelfbeeld altijd wel op de een of andere manier bloot. Onbewust pakken wij die signalen op, en spelen we daar ook weer onbewust op in.

 

Zelfvertrouwen krijgen is cruciaal!

Een wellicht "te vriendelijke" docent Een voorbeeld is dat toen je bijvoorbeeld nog op school zat (of zit), je daar verschillende docenten hebt. De een is erg streng terwijl de ander veel makkelijker is.

Bij iedere verschillende docent ontwikkelt de klas een verschillende instelling en houding, omdat iedere docent natuurlijk verschillend op bepaalde situaties reageert.

Als een nieuwe docent voor de klas komt, zal de klas hem gaan testen. Net zoals een klein kind die zijn moeder knijpt en kijkt hoe mama hierop reageert, doen de leerlingen dat op hun manier ook.

Heeft de docent geen zelfvertrouwen of heeft hij een net iets te laag zelfbeeld? Dan speelt de klas daar direct op in, onbewust, en automatisch ontwikkelen ze een bepaalde instelling die hem al minder respecteert.

Dat terwijl als de docent vanaf het begin al laat merken dat je niet met hem moet sollen, iedereen meteen
al meer respect voor hem krijgt, en hem op zijn manier les laat geven.

 

Wie jij bent maakt niet uit, het gaat erom hoe jij bent!

Heb zelfvertrouwen! Het maakt niet uit wie of wat voor persoon jij bent, blank, donker, lang, kort, hoog IQ of laag IQ, iedereen straalt zijn eigen zelfbeeld uit, en sinds het vaker geen goed beeld is dan dat het wel is, is het belangrijk veel aandacht aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld te besteden!

Iemand met veel zelfvertrouwen en een kwalitatief sterk zelfbeeld word veel eerder geaccepteerd, gerespecteerd en gezien als een “belangrijk” of “intiligent” persoon.

Die persoon is namelijk zo tevreden met zichzelf, dat er wel iets moet zijn wat hij/zij goed doet of succesvol in is!

Wat je daardoor krijgt zijn erg veel mensen die met je om willen gaan, van je willen leren, je respecteren voor wie je bent, en jou bewonderen.

Helaas zijn er maar zeer weinig mensen die een kwalitatief sterk zelfbeeld hebben en die zich door niemand uit het veld laten slaan.

Daarom schrijf ik vandaag hier over, het is zo belangrijk sterk in je schoenen te staan!

 

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen dan?

Zie jezelf als een "stuk"! Meer zelfvertrouwen krijgen kan op een veel makkelijkere manier als dat je waarschijnlijk denkt.. Het antwoord is simpel: ontwikkel zoveel mogelijk tevredenheid met jezelf!

Benoem simpelweg al je positieve aspecten en schrijf ze op. Al je goede eigenschappen, en waar je goed in bent ook. Benoem alles waarvan jij denkt dat jij dat goed doet, zeg het hardop tegen jezelf en schrijf het op.

Het moeten minstens tien verschillende, goede aspecten van jezelf zijn. Denk niet dat dat veel is want minstens tien positieve aspecten hebben wij allemaal. Push je zelfvertrouwen!

Iedereen heeft kwaliteiten. Zeg dus niet dat je nergens goed in bent. Het kan letterlijk alles zijn, de een is goed op school en de ander is goed met zijn handen. Kijk dus niet verder dan je neus lang is!

Als je deze simpele oefening hebt gedaan moet je je al zekerder van jezelf voelen, je hebt ten slotte al die positieve aspecten van jezelf opgenoemt en opgeschreven, en dat zijn er veel!!

Nu benoem je de punten waar je minder goed in bent. Ik ben bijvoorbeeld erg slecht in het laten uitpraten van andere mensen, of opeens plots door een gesprek heen te kwaken. Dat is iets waar ik mijzelf op kan verbeteren!

Ook die punten hebben wij allemaal. Schrijf ook deze op en ga vervolgens kijken hoe je die stap voor stap kunt verbeteren. Mijn probleem kan ik bijvoorbeeld oplossen door erop te letten mensen uit te laten praten. Zo simpel is het, even je aandacht op iets brengen, en zorgen dat je datgene goed doet.

Als je bijvoorbeeld een bepaalde discussie niet durft aan te gaan, of je vind het eng, zoek je hier informatie over op. Je zoekt op bijvoorbeeld Google of Youtube naar: Hoe moet ik een discussie aan? Of How to handle any discussion.

Of op natuurlijk een blog die gespesialiseerd is in datgene wat je zoekt, zoals deze!

 

Ik kan bepaalde informatie niet vinden..

google is jouw vriend

Google is your friend!

Vaak is er in het Nederlands lang niet zo veel informatie te vinden als in het Engels, en vandaar dat het soms goed is om in het Engels te zoeken. Mocht je Engels niet zo handig zijn kun je gebruik maken van Google Translate en Google Web Translate.

Google Translate vertaald je teksten van zowel iedere taal naar jouw taal en Google Web Translate doet hetzelfde maar dan met een website. Je kunt vandaag de dag dus al compleet Chinese websites met één muis klik vertalen!

Op deze manier kun je vrijwel overal achter komen en alles leren. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met dit artikel! Als dat zo is vind ik het altijd leuk als je een reactie achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *