Limiterende geloven

“Het is crisis, dus gaat het slecht met de zaken”limiterende-geloven

Een groot obstakel voor eigenlijk iedereen onder ons zijn limiterende geloven, ook wel limiting beliefs genoemd.

Limiterende geloven zijn bepaalde geloven die je limiteren in het verkrijgen van wat je daadwerkelijk wilt. Zij zorgen ervoor dat jij ervan uitgaat dat iets automatisch niet zal werken want het is “te moeilijk” of zelfs nog erger “onmogelijk”. Dit is slechts een fractie van limiterende geloven.

Een geloof werkt altijd. Tenminste, voor de gene die het daadwerkelijk dan echt gelooft. Daar draait het eigenlijk allemaal om!

Veel mensen geloven verschillende dingen, toch zie je vaak dat de mensen die een geloof hebben, hier heilig van overtuigd zijn. Hoe komt dat nou? Hoe kan het dat mensen zo heilig overtuigd zijn dat dat gene voor hun zo goed werkt? Hoe komt het dat het inderdaad zo goed voor hun werkt?

Het antwoord is simpel; zij zijn ervan overtuigd dat het werkt.

 

Geloof waar jij in wilt gelovenlimiterende-geloven

In de juiste richting geloven is dé sleutel tot het behalen wat je wilt. Het zorgt ervoor dat jij automatisch jezelf opensteld tot de mogelijkheden die het leven dagelijks te bieden heeft, en dat je deze kansen makkelijk oppakt en herkent.

Onze geloven en gedachten werken in één lijn met ons onbewuste breinHet onbewuste brein regelt alles wat jij onbewust doet. Denk aan je hartslag, ademhaling, celdeling en genezing. Wat ook word geregelt door het onbewuste brein zijn je gedachten en geloven.

Je geloven zijn opgebouwd en beinvloed door onder andere: je familie, jeugd, religie, media en meer. Die ervaringen en lessen worden onbewust opgeslagen in je onbewuste brein, en die zal zich daar dan ook weer op instellen. Een mooi voorbeeld zijn kinderen onder de 10 jaar. Zij hebben nog weinig meegemaakt en weten nog niet zo goed hoe de wereld in elkaar zit. Daardoor geloven ze dat alles mogelijk is.

Het onbewuste brein

Je gelooft iets bewust. Vervolgens word dat opgeslagen in je onbewuste brein en maakt je onbewuste brein onbewust beslissingen op basis van dat bepaalde geloof.

Voordat ik vervolg moet je weten dat ons onbewuste brein enorm krachtig is. Het reguliert meer dan 95% van ons lichaam en denkwijze, en is vele duizenden malen sterker dan ons bewuste brein, terwijl we daar eigenlijk al onze focus op zetten. Op onze bewuste gedachten!

Het onbewuste brein is ook je intuitie. Hij waarschuwt je voor gevaar, verteld je of je het beter wel of niet kan doen, en nog veel meer. Het is jouw piloot bij je vliegroute.

Jij wilt aankomen op je bestemming, nu is het aan die piloot of hij correct je vliegplan volgt of dat hij afdwaald en zich te veel bezig houd met de stewardessen (de obstakels, o.a limiterende geloven).

Indien je meer wilt leren over het onbewuste brein kijk dan even hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *