Het onbewuste brein uitgelegd

Het onbewuste breinhet-onbewuste-brein

Laat ik je wat vertellen over het onbewuste brein. Als je aan een willekeurig persoon op straat vraag: “ben je in controle over jezelf?” zullen de meeste antwoorden met: “Jazeker, natuurlijk ben ik dat!” of: “Ik ben mij volledig bewust van mijn gedrag en dat controlleer ik zelf.”

Echter zul je verrast zijn om te weten dat het vaakst, wij zeer weinig controle hebben op wat we doen. Wij zijn gedreven om te handelen volgens ons bewuste brein en dat word ons ook al vanaf kinds af aan al aangeleed.

Wat ons niet word aangeleerd is om vanaf het begin van ons leven, al in te spelen op ons onderbewustzijn oftewel onze onbewuste brein.

Onze onbewuste brein regelt meer dan 97% van alle fysieke maar ook mentale onbewuste processen die in ons lichaam van pas komen. Hierbij kun je denken aan je hartslag, ademhaling, celdeling en genezing.

Wat ook word geregelt door het onbewuste brein zijn je onbewuste gedachten (die overigens het meest potentieel zijn) en je geloven.

Ongelooflijk, maar het is zeker waar. Als we denken voordat we besluiten of te handelen, doen we dat met onze bewuste geest. Echter zit het leven zit vol met acties waarbij elke stap en ieder moment niet allemaal de resultaten zijn van onze bewuste beslissingen.

Er zijn veel verschillende acties en geloven die worden aangestuurd door ons onderbewustzijn, onze onbewuste brein, en daar hebben wij geen controle over.

 

Wat is het onbewuste brein?

Een voorbeeld wat vaak gebruikt om het onbewuste brein te verklaren is het proces van auto rijden.
In eerste instantie toen je nog leerde om te rijden, had je je volledige concentratie op de versnelling, de koppeling, etc. Je bent volledig geconcentreerd op het proces van het rijden; je kijkt naar iedere drempel op de weg, elke hobbel en elke hindernis.

Je bewuste brein is nu van toepassing.

Naarmate je meer geoefend hebt op het rijden, gaat je onderbewustzijn zich al aanpassen om onbewust te handelen en krijg je al de neiging om te rijden zonder het maken van bewuste beslissingen.

Je gaat automatisch obstakels vermijden, automatisch schakelen tussen versnellingen wanneer dat nodig is en dat terwijl je talloze andere dingen kunt doen op hetzelfde moment zoals praten met iemand naast je, het luisteren naar muziek of het observeren van de natuur.

Je onbewuste brein is nu van toepassing.

Als je steeds weer je rijvaardigheden verbeterd, neem je beslissingen automatisch en rijd je natuurlijk. Beslissing tijdens het rijden worden nu automatisch geregeld, niet meer door je bewuste brein, maar door je onbewuste brein.

Dat is ook logisch want door bewust iets te doen moet je nadenken, terwijl je onbewuste dingen onbewust doet. Je hoeft daar dus niet over te denken.

 

Dus ik kan veel bereiken met mijn onbewuste brein?

onbewuste-bewuste-brein

In feite kun je met je onbewuste brein alles bereiken. Men zegt dat alles wat je kan visualiseren, en waar je aan kan denken, je realiteit kan worden.

Hoe denk je dat de mensen honderdtien jaar geleden zouden reageren als er iemand zou zeggen: “Ik ga een “vliegmachine” uitvinden die mensen gaat vervoeren door de lucht.”?

Iedereen zou diegene volledig uitlachen en compleet als gek verklaren.

Tóch was er iemand die ooit is begonnen met dat plaatje in zijn hoofd. In feite waren het twee personen, namelijk The Wright Brothers.

Zij hebben uiteindelijk, na jaren oefenen en constant hun technieken verbeteren, de eerste vlucht ooit gemaakt op 17 December 1903.

Zij waren dus al die tijd al constant bezig met het verbeteren van hun tests, onderzoeken en waren jaren bezig om vooruitgang te boeken.

Zij hadden dus ook al die tijd elke dag dat plaatje in hun hoofd en stonden daar niet van af! Als je dat combineert met dagelijkse actie, en eventueel veel plezier, dan is het onmogelijk dat daar niet iets mooi uit zal komen.

Vanwege die bepaalde visie in je onbewuste brein, die je dan ook standaard elke dag onbewust voor je ziet, gaat je onbewuste brein denken dat het al realiteit is. Je onbewuste brein kent namelijk geen verschil tussen de realiteit of wat gevisualiseerd word!

Het gevolg is dat je onbewuste brein zich zo op die manier gaat instellen dat je een expert word in je vak. Hij denkt dat je al daadwerkelijk datgene doet wat jij visualiseert en daardoor zal hij er alles aan doen om dat ene informatie te vinden of uit te vinden wat jij nodig hebt voor het bereiken van je doel.

 

Je onbewuste brein biedt alles wat je nodig hebt, om alles te kunnen bereiken.het-onbewuste-brein

Het onbewuste brein is geniaal. Hij is je intuitie, je gevoel, stuurt al je geautomatiseerde lichaams processen, zowel fysiek als mentaal en helpt je bij het herkennen van (gouden)  kansen.

Je onbewuste brein biedt je inderdaad alles wat je nodig hebt om alles te kunnen te bereiken wat je maar wilt, indien je hem op de goede manier toepast.

Als je dat namelijk niet doet kan hij ook je grootste vijand zijn! Laat me je een paar voorbeelden geven:

Iemand zegt: “Ik zit elke dag onderweg naar mijn werk in de file!”

Problemen die elke keer weer van toepassing komen hebben wij eigenlijk allemaal wel! De een pakt elke keer een boete, de ander stoot elke keer zijn voet op juist dat pijnlijke plekje en de ander is na de eerste week van de maand altijd al zijn salaris kwijt!

Dat komt allemaal omdat er bepaalde negatieve patronen en limiterende geloven diep in ons onbewuste brein zijn genesteld.

Onbewust denken wij namelijk vaak alleen aan de dingen die we niet willen! Mijn broer, die vroeger altijd bonnen pakte tijdens het autorijden, zat al voordat hij in de auto stapte in de sfeer van: “Geen bonnen pakken, doe je gordel om, rijd niet te snel”.

Dat dacht hij allemaal onbewust tijdens het auto rijden, omdat hij al zo gewend was bonnen te krijgen. Daardoor onstont er een onbewuste visualisatie- en gedachten patroon van het ontvangen van boetes, elke keer als hij de auto instapte.

 

Your wish is my command!het-slimme-onbewuste-brein

Zoals hierboven uitgelegd zal je onbewuste brein er alles aan doen om je datgene te geven wat je van hem vraagt.

Vraag je om bonnen, schulden, ruzies of andere negativiteit door er constant je gevoelens en gedachten op te storten? Dan zal je daar alleen maar meer van krijgen.

Wat je hier nu dus van hebt geleerd is dat je je alleen maar moet proberen te focussen en te richten op de gedachten waarvan jij wilt dat het zo gaat gebeuren.

En dan zijn eigenlijk alleen je onbewuste gedachten hier van toepassing, die zijn ten slotte zo krachtig! Het is overigens wel erg moeilijk om juist op je onbewuste gedachten te letten, omdat je het natuurlijk onbewust denkt.

Toch kan je jezelf hier goed op trainen. Doordat  je elke keer jezelf probeert op te merken dat je zojuist iets negatiefs hebt gedacht zoals: “Maandag.. Laat de ellende maar weer over me heen komen”, je dit omdraait naar iets positiefs.

Vergeet de dingen die je niet wilt en verzin makkelijke geloven en gedachten die negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten.

Iets wat ik altijd denk als ik bijvoorbeeld mijn vliegtuig of trein mis is door te zeggen: “Je weet nooit waar het goed voor is, misschien crasht dat ding zometeen wel!”. Je voelt je dan meteen beter en je bent gerust gesteld omdat je dan denkt dat het op de een of andere manier zo heeft moeten zijn.

Wat je ook kan doen is dat als het buiten grijs is, en met bakken uit de lucht komt vallen, je zegt: “Mooi! De plantjes krijgen weer water, het is weer lekker fris buiten, en snel komt er weer zonneschijn!”.

Of probeer iets leuks voor binnenshuis te verzinnen, geef een jezelf een mooi excuus om thuis lekker de hele dag bank te hangen, het regent toch!

Ik hoop dat ik je duidelijk heb kunnen uitlegen wat nou precies het onbewuste brein is en wat het voor je kan betekenen. Indien je hem juist toepast kan hij letterlijk de wereld voor je betekenen.

Ik stel het altijd enorm op prijs als je een reactie achterlaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *