Huisdieren geven je meer plezier in het leven!

Huisdieren zijn echt leuk!

Als je je eenzaam voelt, je wel eens verveelt, je vaak niet weet wat je moet doen of je hebt weinig vrienden, kan een huisdier wel eens de perfecte oplossing bieden.

Schattige puppy

Wij mensen zijn namelijk sociale wezens, die niet alleen kunnen leven. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die alleen leven en ook gelukkig zijn, alleen hebben wij altijd wel een vorm van socialiteit nodig in de vorm van gezelligheid, praten, discussiëren of elkaars aanwezigheid.

Niet iedereen heeft dat, of heeft er genoeg van en dan kan een huisdier een perfecte oplossing bieden. Huisdieren gevens ons naast de liefde die we van ze krijgen, ook taken om ze te verzorgen.

Ze “verplichten” ons om voor hen te zorgen, en dus leven we voor iets of iemand.

Dat alleen geeft ons al meer zin om te leven, we denken namelijk onbewust dat we hier op de wereld zijn voor een reden, en voor sommige mensen is dat al een heel goed gevoel opzich.

Je ziet vaak dat erg eenzaame mensen hier ongelofelijk van opknappen. Vooral als het gaat om een actieve huisdier zoals een hond of kat.

Een hond als huisdier nemen is ontzettend goed om weer zin te krijgen in het leven. Je moet het beest(je) verzorgen, liefde geven, voeden, uitlaten en opvoeden. Daarbij spendeer je tijd, en schep je een band op.

huisdieren

Voordat je het weet zijn jullie beste maatjes en als het een intiligente hond is zoals bijvoorbeeld een duitse herder, poedel, schnauzer, king charles spaniel, chiwuawa of een van de vele andere intiligente honden, kan het helemaal leuk zijn.

Katten, konijnen en andere huisdieren zijn ook erg leuk maar die zijn wat meer op zichzelf gericht. Als je je eenzaam voelt raad ik je dus sterk aan een hond te overwegen.

Lol, liefde en verzorging kun je in ieder geval sowieso krijgen van een huisdier. Positief maken ze je ook zeker (mits goed opgevoed) en ze zullen je meer zin in het leven geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.