Wat is geluk? De Spelregels Voor “Geluk”

wat-is-gelukWat is geluk? Wanneer krijg je geluk? Kan je geluk manipuleren? Stuk voor stuk moeilijk vragen. Over geluk zijn de meeste het er wel over eens dat het puur toeval is.

Alhoewel dat het meest logische lijkt, hoeft het zeker niet altijd zo te zijn. Natuurlijk kun je bij kop of munt de munt niet zomaar in jouw voordeel beinvloeden, je hebt simpelweg 50% kans om te winnen en 50% kans om te verliezen, punt uit.

Hoewel dit volkomen waar is, is dit korte termijn geluk. Om dit te begrijpen zul je eerst moeten begrijpen wat geluk is..

 

Wat is geluk?

Wat is nou echt geluk? De meeste zullen antwoorden met iets als: “Geluk is iets wat je niet zelf kunt controleren. Het is iets wat in jouw voordeel uitpakt en het is iets waar je simpelweg op moet hopen.” Maar dan is onze vraag eigenlijk nog steeds niet beantwoord. We vragen namelijk: “Wat is nou echt geluk?“.

Als je er goed over nadenkt kom je tot de conclusie dat geluk iets is wat wijzelf definiëren. Wij definiëren zelf ons geluk want wat voor de een geluk is, is voor de ander een complete nachtmerrie! Denk aan bijvoorbeeld de WK 2010 semi-finale tussen Engeland en Duitsland. Engeland scoorde terecht een goal maar deze werd afgekeurd door de scheidsrechter. Simpelweg een afschuwelijke nachtmerrie voor Engeland maar voor Duitsland puur geluk!

Onthoud dus goed dat geluk iets is wat jij volledig zelf bepaald, je zult zometeen begrijpen waarom.

 

Wanneer krijg je geluk?hoe-krijg-je-geluk

Nu dat we begrijpen wat geluk daadwerkelijk is, kunnen we gaan beginnen te denken over wanneer geluk op ons pad komt. Wanneer krijgen we geluk? De meeste zullen zeggen dat geluk volledig op toeval gebasseerd is, maar denk eens nog een keer..

We zien genoeg voorbeelden om ons heen met mensen die gezegend zijn met “geluk”. Al die artiesten, voetballers uit het WK,  hoge pieten van de grote bedrijven, die hebben allemaal zo veel geluk! Maar is dit daadwerkelijk geluk? Nogmaals, jij definieert zelf wat geluk is. In jouw ogen is het geluk maar vanuit hun perspectief zien ze iets heel anders…

Als je goed nadenkt kom je tot de conclusie dat van al de bovengenoemde voorbeelden “geluk” eigenlijk helemaal niet van toepassing was. Deze mensen hebben er vaak keihard voor moeten werken, oefenen of studeren om het niveau te bereiken wat ze daadwerkelijk hebben bereikt.

Ik moet toegeven dat dit niet altijd het geval is bij geluk. Als jij een euro in een fruitautomaat gooit en er duizend terugkrijgt, heb je simpelweg geluk zonder ervoor te oefenen. Hoe krijg je dit geluk dan?

Hoewel ik hier geen makkelijk antwoord voor heb, wil ik dat je het volgende overweegt. Neem als voorbeeld Justin Bieber. We weten allemaal dat Justin Bieber schatrijk is. Ook weten we dat hij ongelofelijk beroemd is, en dat iedere meid van zijn leeftijd een moord ervoor zou doen om zijn vriendin te zijn. Is dit “geluk” wat hem zomaar is overkomen? Natuurlijk niet!

Wat we vergeten is dat Justin bieber maar één droom had: hij wou bekend worden. Om zijn droom te behalen is hij filmpjes van zichzelf op youtube gaan zetten en daardoor is hij uiteindelijk ontdekt.

Maar het feit dat hij is ontdekt, dat is geluk! Oja? Denk twee keer na. Terwijl hij zijn droom had, nam hij actie. Hij was fanatiek zijn filmpjes aan het zetten op youtube, iedere keer weer en hij had daarbij totaal niet het limiterend geloof dat hij op deze manier niet bekend zou kunnen worden. Dat is “het recept” voor eigenlijk alles wat je wilt. Erin geloven, vertrouwen hebben en actie ondernemen.

Justin Bieber heeft dus wel degelijk zijn eigen “geluk” gecreëerd en dus is de definitie “geluk” min of meer niet meer van toepassing.

 

Hoe creëer ik dan ook mijn eigen geluk?creeer-je-eigen-geluk

Leuk dat je het vraagt. Als je het bovenstaande voorbeeld begrijpt zou je eigenlijk al je eigen conclussies moeten kunnen trekken over hoe je je eigen geluk kunt kweken.

Wat ik je sowieso aanraad om nu te doen is om mijn artikel over limiterende geloven te lezen als je dat nog niet hebt gedaan. Dit is een mega belangrijk onderdeel wat je simpelweg moet begrijpen als je je eigen geluk wilt ontwikkelen.

Als je dat onderwerp goed onder de knie hebt wil ik dat je mijn artikel over het onbewuste brein leest, dit zal het proces om alles te krijgen wat je wilt ook veel gemakkelijker maken.

Als je deze en bovenstaande artikelen alle drie begrijpt moet het duidelijk voor je zijn om te weten wat je moet doen om je eigen geluk te kweken.

Het volgende artikel zal je 10 tips geven om nog meer geluk in je leven te krijgen dus stay tuned!

Laat hieronder weten wat voor jou heeft gewerkt hoe je “geluk” in jouw leven hebt vergroot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *